4. On track

Gepubliceerd op 26 februari 2016 om 11:49

Tijd voor een nieuwe blog. Het vierde seminar was in januari met dit keer een speciale verrassing; we kregen les van Cathrine Sadolin zelf. Het is geweldig om haar aan het werk te zien. Ze weet binnen de kortste keren bij iedereen een prachtig geluid naar buiten te toveren. De manier waarop ze dit doet, no nonsense, met veel humor en lichtheid is bijna nog mooier.

Bij mij geeft ze als tip om veel op dezelfde klinker te oefenen, en om tijdens het oefenen strikt op één ding te focussen. Ze vind dat ik een ‘wonderful sound’ heb :-). Ik ben geinspireerd en een beetje verbluft over hoe makkelijk zingen kan zijn, het blijft me verbazen. Veel energie geven en nog meer terug krijgen, zo voelt het voor mij.

We krijgen veel theorie in uiteenlopende vakken als pedagogiek, auditieve analyse en krijgen een uitgebreide update. Het onderzoek ontwikkelt zich steeds verder en over niet al te lange tijd zal er een nieuwe, volledig herziene versie uitkomen van het CVT boek. 

 

Het is gaaf om te zien hoe snel iedereen zich in onze groep ontwikkeld. De sfeer in de groep is erg fijn en we hebben veel plezier met elkaar. Regelmatig gaan we uiteen in kleine studygroups om elkaar les te geven en van elkaar leren we ook veel.

 

Tijdens een les over pedagogiek ben ik proefkonijn om iemand anders uit onze groep les te geven. Het onderwerp van de les is hoe je iemand, vanuit de comfortzone zo soepel mogelijk een stap verder helpt. De kunst is om dat met precisie te doen. Ik geef Christine les, ze wil met een lichte klankkleur zingen, terwijl zij getraind is in donkere klankkleur omdat ze van oorsprong klassiek repertoire zingt. Het lukt heel goed. Ik krijg zoveel complimenten van de docent hoe ik het gedaan heb dat ik er verlegen van word. Volgens haar heb ik een uitnodigende houding en ben ik gevoelig voor waar iemand is in het leerproces.

 

Het is natuurlijk extra leuk als je een compliment krijgt over iets waar jezelf misschien wel het meest geinteresseerd in bent. Ik probeer vaak terug te denken aan het advies wat ik helemaal aan het begin van de opleiding kreeg. 

Twee vragen die je jezelf kunt stellen: What is right for me right now? Am I on track?

Volgens mij ben ik ‘on track’ :).

 

Het begin van 2016 is een drukke periode voor me. Behalve het vierde CVT seminar ben ik een week later weer in Kopenhagen, nu voor een dirigentenweekend. Wederom veel geleerd van een aantal goede coaches, o.a. over duidelijke body language en rhythm.

 

Afgelopen weekend was ik een weekend met mijn koor iSing in Arnhem om ons voor te bereiden op de komende jubileumshows die echt erg gaaf worden! In samenwerking met Astrid Radoes is er een theatervoorstelling gemaakt die we minimaal vijf keer gaan spelen op verschillende locaties in nederland. Muzikaal wordt het ook gaaf! Veel variatie en hele mooie songs, bijna alles a-cappella. Kaarten kun je hier bestellen. 

Ik hoop jullie daar allemaal te zien!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.