5. Status

Gepubliceerd op 21 maart 2016 om 11:51

Dit seminar stond de eerste test op het programma, ze noemen deze je ‘singing status’. Het ging goed, mijn bereik is in kaart gebracht door de docente en het zingen in alle stemfuncties lukte prima. Ik ga extra oefenen op ‘transitions in the high part’ van metal naar neutral want die kunnen nog beter.

 

Verder stond dit seminar in het teken van ‘Interpretation’. Hoe breng je een lied? Een lied is in feite een monoloog maar dan gezongen. Door een verhaal te bedenken bij je lied wordt het levensecht. Docent Ole Rasmus Muller was extreem op dreef en heeft de hele groep prachtige performances ontlokt. Je leert iedereen nog beter kennen en er hebben heel wat tranen gevloeid van ontroering.

Ik heb gekozen om met het lied 'Sacrifice' te werken. Mijn uitdaging is normaal om meer in de metalige stemfuncties te zingen, maar nu zing ik in Neutral zodat ik me helemaal kan richten op de interpretatie. Hier is een klein fragment uit de les:

‘Youtube link ‘Sacrifice’

 

Ontzettend gezellig was dat ik dit seminar ging logeren bij vriendin Romi Hurts die nu de academy doet en daarvoor 3 maanden in Kopenhagen woont. Op het concert Zaterdagavond hebben we samen Jessie J’s ‘Nobody’s perfect’ gezongen. Het was een gaaf concert met uiteenlopende soorten muziek onder andere een gevoelvolle uitvoering van Stabat Mater door twee klassieke sopranen. Juist die eigenheid die hier naar boven komt geeft zulke prachtige resultaten. 

 

Dit seminar heb ik zo ongelofelijk veel geleerd. Ook weer op het gebied van lesgeven. Leerprocessen fascineren me ontzettend. Uitvogelen met wat voor ‘learning type’ je te maken hebt en dan de juiste taal weten te gebruiken (hetzij getekend, hetzij uitgebeeld of hetzij gezongen) waardoor degene die je lesgeeft het snel op kan pikken... het is gewoon een leuke sport! Ik sta met ontzettend veel plezier les te geven voor de klas en ben benieuwd naar de feedback. Ik krijg complimenten over mijn inlevingsvermogen, timing en dat ik de muzikale wens van de zanger centraal zet en die goed blijf communiceren.

 

Het seminar vloog voorbij en het was veel te snel alweer zondagavond. We hebben met onze groep een uitnodiging van Raija, onze finse groepsgenote gehad om een paar dagen bij elkaar te komen in Helsinki om muziek te maken en elkaar les te geven. Jazeker dat we daar zin in hebben!

Ik heb de laatste weken veel plezier gehad met oefenen van een klassieke aria. Heerlijk om met iets te oefenen dat je officieel nog niet hoeft te ‘kunnen’. Volgend jaar staat dat op het programma.

Snel op naar seminar 6!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.