nieuwe CVT cursussen in Zaandam vanaf voorjaar 2023

 

Cursusinhoud

 

In deze cursus maak je kennis met Complete Vocal Technique. Dit is een zangtechniek die maakt dat je snel en met plezier je stem ontwikkelt. Je leert de basis beginselen van CVT en de verschillende stemfuncties. De cursus is geschikt voor zangers van alle niveaus.

 

Leren in een groep:

Uit onderzoek is gebleken dat leren in een groep snel en stimulerend werkt. De spiegelneuronen worden actief waardoor je door middel van observatie leert. Door het leerproces van anderen waar te nemen word je je ook meer bewust van je eigen leerproces. Door zangles te krijgen voor de groep overwin je je zenuwen, in de praktijk blijkt dat dit erg snel gaat. Je raakt eraan gewend om voor anderen te zingen.

 

Grootte van de groep:

De groep wordt bewust beperkt tot een kleine groep van maximaal 7 zangers. Zo krijgt iedereen voldoende individuele aandacht.

 

Sfeer:

Met Complete Vocal Technique werken we altijd in een veilige en aanmoedigende omgeving waarin je positieve en opbouwende kritiek krijgt, met respect voor ieders leerproces. Op deze manier word je je bewust van je sterke punten en leer je hoe je deze nog meer in kunt zetten.

 

Persoonlijke tips:

Je krijgt van Marieke persoonlijke tips hoe je jouw stem kunt ontwikkelen met concrete oefeningen. We zijn allemaal anders en leren op verschillende manieren. Jij krijgt tips en oefeningen waar jij iets mee kunt.

 

Hoe bereid je je voor?:

  • Je krijgt in deze cursus 2x een individuele masterclass aan de hand van een lied dat je zelf uitkiest. In de lessen waar je geen individuele les voor de groep krijgt, doe je wel mee met de groepsoefeningen, er valt dus ook dan voldoende te leren.
  • Bereid voor deze individuele lessen voor de groep 2 liedjes, of delen daarvan voor waar je in de cursus aan wilt werken. 
  • Neem een karaoke band mee. Het is het fijnst als je kunt werken met een geluidsband zonder zang erop. Aarzel niet om contact op te nemen als je hulp nodig hebt een goede geluidsband te vinden. Je kunt veel vinden op Youtube en Spotify.

 

Praktische info:

  • Neem pen en papier mee om aantekeningen te maken. 
  • Neem iets mee om geluidsopnames te maken.
  • Je bent welkom vanaf 19:15, om 19:30 starten we
  • Er is een gratis app over Complete Vocal Technique die je in de app store kunt downloaden.

 

Reacties:

 

 

‘Zeer fijne manier van les krijgen en een superfijne groep!

 

‘Je bent heel deskundig en inspirerend, je laat de cursisten groeien’

 

‘Duidelijke info die we meekregen en goede sheets die we kregen te zien, het schema van de stemsoorten vond ik erg fijn om mee te werken’

 

‘Duidelijke oefeningen, veel tips voor in de praktijk’

 

‘De eerste keer was doodeng maar zo leuk en leerzaam, van kijken en luisteren naar anderen leer je ook veel en het tussendoor meedoen helpt’

 

‘Bedankt, het was echt een feestje!’

 

‘Je bent heel enthousiast naar iedereen toe en dat is aanstekelijk. Vind het heel fijn om les van je te krijgen, het is zoooo leuk om te doen!’

 

‘Mooi om iedereen te zien groeien’

 

‘Ik heb erg genoten dank je wel!’