IK verzorg graag een workshop voor jullie koor

 

In de video een impressie van twee workshops die ik gaf, één met koor Hatikwa en één met Vocal Group Sonar. 

Een CVT koorworkshop bestaat uit een presentatie en uitleg van Complete Vocal Technique met oefeningen en vervolgens het toepassen van de CVT techniek, waarbij met een aantal nummers uit het eigen repertoire van het koor gewerkt wordt.

Vraagstukken die tijdens een workshop aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

*'Hoe zing je met meer power?

*'Hoe haal je met gemak de hoge noten?'

* 'Hoe voorkom je dat je na een avond zingen hees bent?'

Daarnaast geef ik concrete uitleg over onderwerpen als ademsteun, ontspannen zingen, energie en het voorkomen van heesheid. Het samenstellen van een workshop op maat zodat de specifieke muzikale wens van het koor en de dirigent alle aandacht krijgt doe ik met plezier en is mijn specialiteit. Met ruim 15 jaar ervaring in dirigeren kan ik goed inspelen op welke zangtechnische verdieping precies gewenst is en hoe deze aan te reiken. Je krijgt als koor snel resultaat met heldere tips en tools om verder te blijven ontwikkelen. Naast de uitleg over zangtechniek is er in de workshop alle ruimte deze toe te passen en te genieten van het samen muziek maken.

 

Reviews

 
Marieke van Diepen gaf al diverse CVT workshops aan mijn koor Hatikwa.
Ik zag dat direct het hele koor ervan opleefde!
Ze staat als inspirator voor de groep en weet zonder trucjes of uitsloverij een enorme hoeveelheid energie uit het koor te halen. Marieke kan als geen ander een connectie maken met je als mens, en geeft hele praktische tips om te blijven toepassen. Ik merk echt dat mijn zangers steviger in hun schoenen staan, meer geluid durven maken, maar ook met meer souplesse en klank ingetogen kunnen zingen.
Maar dat is niet het belangrijkste; bij Marieke staat de creatieve mens centraal, niet alleen de zanger. Na een workshop met haar voel je je niet alleen zangtechnisch aangesterkt, maar ben je ook als artistiek persoon aangemoedigd om je vrij te uiten!
 
- David de Geus

 

 

De workshop die Marieke gaf was ontzettend leerzaam en leuk. Ze heeft zeer duidelijke en gemakkelijk in te zetten tools om grote verbeteringen in de koorklank te bewerkstelligen. De zangers worden zich veel bewuster van hun mogelijkheden en leren hoe ze bv met meer power kunnen zingen. Ze werkt in een prettige sfeer en stelt zich helemaal open voor vragen en problemen die individuele zangers in de groep ervaren. Op die manier krijgen zij dus ook de handvaten waardoor ze echt kunnen groeien, zowel individueel als als groep. Top!

- Mark Hilgenkamp