Het gaat niet om mij, het gaat om jou :-).

 

Jouw potentieel tot bloei laten komen, daarop ligt mijn focus!

 

Ik zing van jongs af aan maar koos in eerste instantie voor een studie dwarsfluit aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens en na mijn studie had ik veel bijbaantjes als dirigent. Na het afronden van mijn studie heb ik me gefocust op dirigeren en daarnaast het componeren van muziek, voornamelijk voor theater. 

Één van de producties uit die tijd waar ik nog steeds heel trots op ben is 'Oorlogswinter de musical' (zie YouTube :). Ook heb ik een periode veel vocale Close Harmony muziek gearrangeerd. Hoewel ik daar op het moment niet veel mee doe (al ligt er ergens in de toekomst nog een nieuwe muziektheaterproductie in de planning) hebben deze activiteiten mijn beleving van muziek enorm verrijkt en meer diepgang gegeven. 

Maar nu naar de zang, altijd al een sluimerende liefde, maar ik leek niet zoveel vooruitgang te boeken; ik nam her en der les maar het hoe en wat van zangtechniek bleef vaag voor me. Tot het moment dat ik op een festival bij een workshop Complete Vocal Technique naar binnen liep: ik was gelijk verkocht. Eindelijk een concreet zangles systeem waarmee ik mijn vocale bereik kon verbeteren! Ik volgde lessen en ging al snel op en neer naar Kopenhagen voor de opleiding, die ik in 2018 afrondde.

Ik heb daar een geweldige tijd gehad, vrienden voor het leven gemaakt en vooral heel veel geleerd. De wijze van lesgeven heb ik in mijn hart gesloten. Respectvol, stimulerend en doeltreffend.

Na het afronden van deze studie kwam ik via een studiegenoot in aanraking met een methode genaamd 'Timani'. Deze methode bleek het laatste ontbrekende puzzelstuk te zijn voor mij; namelijk hoe je je lichaam in kunt zetten om moeiteloos te musiceren en je een veilige gronding te geven. Door de Timani oefeningen toe te passen kon ik ineens ervaren hoe muziek moeiteloos door mij heen stroomde. Na twee intensieve Timani studieweken in Oslo in 2019 wist ik dat ik Timani docent wilde worden en heb ik me met veel toewijding op deze studie toegelegd. Op dit moment ('22/'23) ga ik het laatste studiejaar Timani in aan het Musician's Health and Movement Institute in Oslo.  

Ik hou ontzettend van mijn vak als docent en leer graag bij. Om mijn autorisatie als CVT docent te behouden reis ik regelmatig naar Kopenhagen voor een update (minstens 1x per 3 jaar).

Genoeg over mij, ik hoor graag van jou.. !