Over mij:

Mijn CV

In dit artikel in het Parool van Vera Spaans word o.a. ik geïnterviewd over 'Zingen tegen de stress'

Dit artikel verscheen over mij en CVT in het Noord Hollands Dagblad: (augustus 2017)

Mijn motivatie:

 

Yes dit is het!! 

 

September 2013 liep ik bij toeval op een korenfestival een Complete Vocal Technique workshop binnen, er klikte iets in mij 'op zijn plek' en ik wist meteen dat ik meer wilde met deze techniek. 

 

En dan ineens, ben je vier jaar verder en heb je 2 studies (een 1-jarige voor zanger, en een 3-jarige voor docent) gedaan aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. 

 

Één van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen en die me veel moois heeft gebracht: nieuwe vaardigheden, inspiratie, vriendschappen en kennis. Ik ken daarnaast geen andere techniek die zo helder onderbouwd, grondig en uitgebreid is.

Ik ben ontzettend geïnspireerd geraakt door de docenten op het Complete Vocal Institute die met zoveel bevlogenheid, liefde voor het vak èn professionaliteit lesgeven. 

Hoewel ze allemaal in dezelfde techniek lesgeven, doen ze dit allemaal op een eigen manier en met een eigen benadering.

Meteen één van de dingen die ik zo prachtig vind aan CVT: je wordt aangemoedigd je eigen geluid te vinden (of te kiezen). Er is geen sprake van dat je allemaal kloontjes wordt of een bepaalde sound kopieert. Omdat iedereen eigen voorkeuren en favorieten heeft kun je continu blijven ontdekken en blijf je elkaar ook inspireren.

 

Zo moet muziek zijn; in beweging, als een stroom die vrijuit moet kunnen stromen. 

 

Het is fijn om nieuwe dingen te leren als je zelf aan het roer staat en kiest wat je wilt leren. Je mag bij mij altijd jezelf zijn en ik zal je nooit een oefening vragen uit te voeren die voor jou niet goed voelt. Zingen moet altijd goed voelen, regel één. Hoe fijn is het als je een docent hebt die jouw wens centraal zet, goed luistert, met jou meedenkt en open staat voor nieuwe benaderingen. 

 

Lesgeven is voor mij het leukste wat er is. Het gebeurt zo regelmatig dat iemand al na één les zichzelf verbaast, ik heb eigenlijk altijd zangers die heel blij de les verlaten. Het geeft me veel voldoening keer op keer een pad te bedenken voor een zanger om te daar te komen, waar hij of zij wil zijn. Je kunt vaak zoveel meer dan je denkt en het geeft gewoon een kick om dat te ervaren!