Reviews

 

'Al een aantal jaar is Marieke mijn zangcoach. Ik ben zangeres van beroep en wilde lessen om mijn stem gezond te houden. Maar de lessen van Marieke gaven mij nog veel meer! Ik heb geleerd om mijn hele lichaam te gebruiken als ik zing en mijn klank is daardoor ontzettend vooruit gegaan.

De oefeningen die Marieke mij meegeeft zijn super effectief en brengen me elke les weer verder in inzichten en ontwikkeling van mijn stem. Ik ben Marieke onwijs dankbaar voor alles wat haar coaching me heeft gegeven: meer zelfvertrouwen, gezonder stemgebruik, betere klank en inzicht in hoe ik mijn lichaam voor dit alles kan gebruiken.

Daarnaast is Marieke ook qua persoon heel fijn (en gezellig) om mee te werken 😄'.

Carlijn van Wijk (Carly E.)

https://www.carly-e.com

'Ik speel bij een musicalvereniging, wilde eigenlijk al jaren zangles nemen, maar durfde de drempel niet over. Met buikpijn een proefles geboekt en ik was eigenlijk meteen verkocht. Marieke was voor mij een geweldige zangdocent. Ten eerste natuurlijk vanwege haar kennis en kunde, zij heeft zoveel gestudeerd en heeft zo’n goed observerend vermogen dat het steeds duidelijk was waar we aan konden werken. En zangles geven doet ze professioneel, plezierig en altijd positief. Dus ik ging iedere keer weer met een glimlach naar huis.
Zingen heeft voor mij veel te maken met emotie, onzekerheid, mezelf durven laten zien en kwetsbaar durven zijn. En daarom maakte Marieke voor mij nou juist het verschil: door haar open houding durfde ik ook open te zijn. Ik voelde me door haar gezien, gehoord en veilig en daardoor heb ik vocaal echt grote stappen kunnen maken. Die combinatie van professionaliteit en persoonlijkheid maakte Marieke voor mij de ideale zangdocent'.

Peter de Vos

 

'Ik durf oprecht te zeggen dat Marieke één van de beste zangdocenten is van Nederland. Zij weet zóveel over zingen èn over hoe je dit kan aanleren aan mensen i.c.m. supergoed zien en aanvoelen waar jij wat aan kan hebben. Als je wilt gaan zingen, of allang zingt (ook op professioneel niveau) en meer wilt leren, zit je meer dan goed bij haar'!

Romi Hurts 

www.romihurts.com

'Een enkele keer ontmoet je iemand die een gewenste verandering teweeg kan brengen in je leven. Marieke van Diepen heeft zo’n verandering bewerkstelligd.
Niet alleen door haar grote kennis over het gebruik van de stem, maar zeker ook door haar uitmuntende kwaliteiten als coach. Zij voelt precies aan wat ik nodig heb om grenzen te verleggen
en weet op een prettige, bijna natuurlijke wijze mij te bewegen om een volgende stap te nemen.

Ruim 10 jaar heb ik contrabas in verschillende Bluegrass/Americana groepen gespeeld, maar aan zingen durfde ik mij niet te wagen: geen refrein, zelfs geen noot….
Toen ik Marieke leerde kennen, voelde dat als ultieme kans om met zingen te beginnen.
Via het “veilige” stemverkennen, heb ik in korte tijd, afgesproken doelen (het meezingen van refreinen en het zingen van een tweestemmig duet) bereikt.
Gedurende het proces heb ik spieren leren gebruiken waarvan ik het bestaan niet kende, maar ook bespeel ik mijn instrument met meer vertrouwen en plezier.

Nieuwe doelen, voor een volgende serie lessen, borrelen al op.
Rob Storm van ’s Gravesande

 

Marieke van Diepen is een zeer ervaren zanglerares, die niet alleen heel erg veel weet over zang, maar ook haar kennis een op heel plezierige manier weet om te zetten in de juiste aanwijzingen die je echt verder helpen. Zo heb ikzelf de stap gemaakt van iemand die dacht dat hij niet kon zingen, naar iemand die dit nu heel graag doet! –

Maurits de Graaf, 2022

 

'Ik ben muziekdocent en zing al mijn hele leven. In mijn tienerjaren had ik stemklachten, logopedieles gehad enz. Marieke heeft mij zowel stemtechnisch met effecten als distortion en growl enorm geholpen als op het vlak van 'vrij zingen' (ervan genieten) en met zelfvertrouwen op het podium staan. Ik heb geen heesheidsklachten meer en het helpt me ook bij het muziekles geven'.

Trees Richards- di Buono

 

 

'Bijna anderhalf jaar heb ik nu zangles en zangcoaching van Marieke van Diepen.
In het begin was ik erg onzeker over mijn zang"kunsten" en had het gevoel dat het niets zou worden. Echter gaande weg, met de inspirerende lessen van Marieke, kon ik mijn stem ontwikkelen tot een punt waarop ik nu echt tevreden ben met m'n zangstem!
Marieke is een warme persoonlijkheid die erin slaagt het beste uit je talenten te halen.
Als extra bones neemt een Marieke een schat aan contacten mee. Zo ben ik nu voor het eerst in 71 jaar een CD aan het opnemen met een geweldige producer die ik via Marieke heb leren kennen. Of je nu professioneel aan de slag wil of gewoon meer plezier wilt hebben in zingen , kan ik je haar van harte aanbevelen! (en, nee, dit succesverhaal is niet gesponserd!)'.
Groet,
Gerard Alserda 

www.gerardalserda.com

 

'Buiten het feit dat Marieke mij geleerd heeft, de ademsteun goed te gebruiken; mij geleerd heeft hoe ik verschillende technieken kan toepassen om een bepaalde klank te zingen èn dat ik nu méér dan een uur kan zingen zonder schor te worden... is zij ook nog eens een buitengewoon sympathieke vrouw. Dank voor alle do's & don'ts in de zangwereld!'

Anja van Maasdam

 

'Omdat Marieke zelf open is, echt luistert en goed voor doet, durf ik ook gekke technieken te proberen en volop te zingen. Door technieken op verschillende manier uit te leggen, weet ik ze snel toe te passen. Zo laat ze een plaatje zien, doet ze het voor, kan ze de werking goed uitleggen en laat mij het uitproberen en omschrijven. Kortom, met je hele lijf zingen. Zo is nieuwe dingen leren met Marieke als een echte ontdekking van mijn eigen stem. Typerend is het enthousiasme, de nieuwsgierigheid naar wat kan en het oprecht luisteren en verder helpen'.

Dieuwke de Jong

 

'Marieke is een zeer enthousiaste docente. Ze weet enorm veel van zangtechniek en helpt je daar ook daadwerkelijk mee verder. Ik heb meegedaan aan de CVT cursus. Marieke begeleidt iedereen positief en vriendelijk en geeft iedereen zelfvertrouwen. Wat een heerlijk muzikaal en leuk mens is Marieke! Echt een aanrader, muziekles of een cvt-cursus bij Marieke'.

Nellie Duin

 

'Een intensieve, prachtige en leerzame workshop gedaan bij Marieke. Echt kicken hoe ze bij ieder persoonlijk precies de juiste tip geeft, waardoor je je zekerder voelt en het lied er meteen een stuk overtuigender uitkomt'.

Simone Zuurbier