8. Openingsactie Zaandam!

Fase 1 van de bouw van de studio is voltooid. Na een jaar plannen, ontwerpen en bouwen staat er een prachtige, goed geïsoleerde studio. De Complete Vocal Technique zanglessen in Zaandam kunnen nu volop van start. Om dit te vieren heb ik een aantal feestelijke acties!

Lees meer »

7. Terugblik op Oorlogswinter

In het Voorjaar van 2018 speelden we met de musicalvereniging Opmeer zeven voorstellingen van Oorlogswinter de musical. Een bijzonder project omdat we het stuk speelden in een compleet tot theater verbouwde koeienstal met een 14 - koppig live orkest. 

Lees meer »

6. Time flies - Graduation!

De tijd vliegt letterlijk voorbij! In de laatste blog die ik schreef was ik aan het einde van het eerste jaar van de Complete Vocal Technique opleiding, inmiddels ben ik al afgestudeerd!!! Het is echt een toptijd geweest in Kopenhagen en wat heb ik daar veel geleerd. Het graduation concert was één groot feest met een supervibe.

Lees meer »

5. Status

Dit seminar stond de eerste test op het programma, ze noemen deze je ‘singing status’. Het ging goed, mijn bereik is in kaart gebracht door de docente en het zingen in alle stemfuncties lukte prima. Ik ga extra oefenen op ‘transitions in the high part’ van metal naar neutral want die kunnen nog beter.

Lees meer »

4. On track

Tijd voor een nieuwe blog. Het vierde seminar was in januari met dit keer een speciale verrassing; we kregen les van Cathrine Sadolin zelf. Het is geweldig om haar aan het werk te zien. Ze weet binnen de kortste keren bij iedereen een prachtig geluid naar buiten te toveren. De manier waarop ze dit doet, no nonsense, met veel humor en lichtheid is bijna nog mooier.

Lees meer »

3. Learning types

Thuis van het derde seminar. Te gek weer! We hadden allemaal als opdracht gekregen om zelf een strottenhoofd te bouwen/knutselen met materiaal naar keuze. Euh.. help knutselen is niet mijn sterkste kant. Wel een supergoede opdracht om nog meer inzicht te krijgen in wat er nou eigenlijk in je keel gebeurt dus ik heb me er op gestort. 

Lees meer »

2. Movement

Vorige week was het tweede seminar. Het was ontzettend fijn om mijn groepsgenoten weer te zien. We begonnen met een klein rondje ervaringen uitwisselen. Meerdere mensen hebben moeite om curbing van medium edge te onderscheiden. Ik deel wat ervaringen/inzichten die ik had m.b.t. mijn oefen proces.

Lees meer »

1. And we 're off

Het eerste seminar in Kopenhagen zit erop, geweldig, wat een ervaring! Ik ben ingedeeld in de groep ‘Kobalt’ en we hebben een internationaal gezelschap met 11 zangers en zangeressen uit Denemarken, Noorwegen, Belgie, Duitsland, Nederland en Finland. De komende 3 jaar studeren we samen om Complete Vocal Technique Authorised Teachers te worden :-).

Lees meer »